Inbouwapparatuur
Lekker en gezondeten met een stoomoven?
De stoomoven wordt allang niet meer alleen aangeschaft door mensen die een dieet moeten volgen. Bij gezond leven hoort gezond eten. De bereidingswijze van het eten speelt daarbij van groot belang. Uiteraard is het gebruik van goede ingrediënten in combinatie met de juiste bereiding van groot belang. Niet alleen voor het behoud van de voedingswaarde maar ook voor de smaak van het eten !
Juist daarom zijn de stoomovens het perfecte en veelzijdige apparaat wat niet in uw keuken mag ontbreken voor het ontdooien, sudderen, koken, bakken en braden. Wanneer de stoomoven continu stoom opwekt tijdens het bereidingsproces, dan zal er tussen de verschillende ingrediënten geen overdracht plaats vinden van smaak en geur.
Voordelen van een stoomoven t.o.v. een gewone oven
-
Behoud van voedingstoffen (vitamines,mineralen)
- Comfort door o.a. de mogelijkheid om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden
- Geen overkoken of aanbranden
- Geen kookluchtjes
- Behoud van de smaak van het eten
Aankoop tip
Laat u goed informeren bij de aanschaf van een nieuwe stoomoven. Sommige modellen hebben een afvoer nodig voor condenswater. Er wordt niet altijd gebruik gemaakt van een waterreservoir. Soms is er een vaste aanvoer van water nodig net als bij de vaatwasser.
Bent u op zoek naar een keukenmachine?